Posted on Categories News

Winning Future Car Park Project

After G20, besides west lake, Hangzhou’s most popular tourist attractions now has another cool destination: Qianjiang New City, which is where our project located.

A project that celebrate technology and future -The Future Car Park. After three rounds of design competitions, Daniel Statham Architects stand out from eight competitors, awarded to be the design company for this existing project.

The project is located at CBD Hangzhou , China. Land area 6000 square meters, building area 23,000 square meters.

The design for this project aims to step towards the future and create a harmony between the ‘Automobile and the City’. It aims to invent the way we commute to Urban Hubs and how our ‘personal automobile’ is stored while we work and play.

The 500 cars will be all parked through the up to date car display tower parking and AGV robotic parking.

It is no secret the automobile is becoming more sustainable and reducing carbon emissions making it a kinder ‘machine’ to the environment. With Tesla, Google and Apple striving towards self-driven and electric/solar energy vehicles, the Client for our project in Hangzhou has identified that the Parking for these vehicles and existing ones needed to be re-thought and considered.

These Goals have been embraced for our Client in this project that is located in every central location within the Hangzhou CBD. The project aims to use ‘Green Parking’ with ‘Public Space’. It aims to create a meeting place and Hub that also combines parking. We wanted to create a building that was a synthesis of available parking Technologies, Public Space, Event Spaces and Hanging Gardens.

We wanted this building to celebrate the Cars of the future in a fully integrated way combining the structure with unique spaces that would provide a healthy and invigorating environment for families, friends and Business.

Project is plan to be completed by the end of 2020.